dissabte, 1 de juny del 2013

El negoci del segle

Imagina que eres una persona d'ideologia neoliberal (be, tu dius centrista) de les de veritat, d'eixes que estan en contra de les subvencions i els funcionaris ja que creus que el sacrosant mercat és qui fa i desfà al món empresarial. Per a ser conseqüent amb la teua ideologia vols convertir-te en un d'eixos emprenedors que segons Rajoy ens van a traure de la crisis. Com la teua experiència laboral és la que és i t'has passat més temps de festa que estudiant decidixes muntar el negoci que millor coneixes, un pub. Ja que la cosa està molt malament vas a les oficines d'informació de totes les administracions preguntant com et poden ajudar. Després d'un llarg pelegrinatge de finestreta en finestreta finalment aconseguixes un fum d'ajudes (que no deixen de ser subvencions però sonà molt menys esquerrà). La primera i més important és que l'administració et paga els treballadors. Si, ja sé que pareix surrealista, però açò no és més que un exercici mental, simplement fes-te a la idea que ho aconseguixes. Muntes el teu negoci i la conselleria et paga el sou dels cambrers, els disckjockeys, dels segurates i fins i tot de les go-gos. A més a més, no et reclama practicament res, només han de tindre el títol corresponent (valencians, el mon ens mira, som pioners en la creació d'estudis de deejay) però com també ho haurien de tindre si no demanares les subvencions, no té cap importància. El que si que és important és que encara que els pague l'administració tu tries els teus treballadors així que podràs contractar al teu germà, els col·legues i inclús la xicona eixa que conegueres l'altre dia en l'after; segur que si li fas este favor ella sabrà ser amable amb tu, ja m'entens.

Però ací no s'acaben les bones notícies. L'administració també et pagarà el material que necessites per al funcionament del teu negoci i et donarà diners per a pagar la llum i l'aigua. Sona estrany, però no vas a haver de pagar ni un duro per totes les botelles de vodka, ron o ginebra que compres. Ni tant sols per la llenceria que portaran les go-gos durant els seus espectacles, t'ho paga absolutament tot. És veritat que no et dóna per a comprar primeres marques, però ja se sap que a partir del tercer cubata el negrita pareix importat de la mateixa Cuba.

Ací no acaba tot, ja que continuen les bones notícies. Com la situació és la que és, per a que el teu negoci funcione, la conselleria també et garantix els clients. Ja se sap que la crisi és molt dura i per a prevenir depressions l'administració ha encetat un pla pioner al món pel qual es porta de festa a tots els aturats de llarga durada i el teu local és un dels seleccionats per a que els pobrets desfasen tot el que vulguen. I per si tens por de que el teu local es plene de gent indesitjable (realment tu no gastes esta paraula, com a bon emprenedor fas servir un eufemisme com que vols un públic amb un target diferent) com el teu local té permís per a cent persones, la conselleria et proporciona dos-cents i et deixa triar entre ells. Per a que la teua privilegiada posició no cride massa l'atenció establix una baremació mitjançant la qual els més xungos (els lletjos, grossos, friquis, etc) es pensen que poden entrar al local, però et deixen a tu una part de la puntuació de tal manera que tu tries més del 90% de la teua clientela encara que a vegades entre algun dels altres. Però no passa res, ja que si tens el pub ple de xiques boniques, sempre ve be que hi haja algun pringat que li'ls pague els cubates. Això si, has sentit que com el sistema no acabava de funcionar be ja que hi havia vegades en que tenies el bar amb més de cinc grossos i molestaven a la vista, la conselleria ha decidit canviar-lo i en lloc de dividir la ciutat en dihuit sectors, ha decidit fer-ne quatre. Be, en volia un només, però les crítiques dels esquerrans, estos que estan en contra dels emprenedors liberals com tu que van a alçar este país de la merda en la que està clavat per culpa seua, han limitat la reforma. A més a més ho han venut a la premsa i als votants dient que així augmenten la llibertat de decisió dels teus clients ja que podran triar entre molts més pubs que abans. El que no saben és que si tu abans per a cent places tenies dos-centes persones per a triar ara en tindràs mil i segur que serà quasi impossible que es cole algú que tu no voldries.

I per si de cas, encara que l'administració et fa signar un paper amb el que et compromets que no pots cobrar  entrada als teus clients ningú no t'impedix cobrar un suplement per a poder utilitzar l'entrada VIP, amb menys cua i amb un cubata de regal. Es veritat que açò voreja la il.legalitat, però com no cobres entrada i  només ho fas per un suplement, per ara l'administració no t'ha dit res i a més els teus clients t'ho agraïxen ja que s'eviten fer cua i estar de festa amb friquis, obesos i demés gent de no tant bon vore com ells que estiuegen tots els anys a Eivissa..

Ja per últim i encara que parega increïble l'administració et proporciona el local. Com si no hi haguera prou de gent que vol muntar un negoci com el teu, encara t'ho faciliten més donant-te el local per a muntar el pub. És veritat que només te'l cedixen, però com és per a setanta-cinc anys no importa massa ja que tu tens la teua vida laboral garantida,vida. El millor és que ells busquen el local adequat, sense importar que a la zona ja hi hagen altres pubs funcionant als que vas a furtar la clientela i a més a més a esta mesura li han posat un nom tan rimbombant com Pub d'Iniciativa Social, recorda que se suposa que la teua clientela van a ser els aturats de llarga durada.

Crec que més no es pot demanar, per a resumir, tu que estàs en contra de les subvencions no en vas a rebre cap, però l'estat et pagarà els treballadors i el material que necessites. Et proporcionarà els clients deixant que tries els que més t'agraden. A més a més farà la vista grossa si vols cobrar per algun concepte encara que siga il.legal i per acabar d'adobar-ho tot, a més et buscarà i cedirà de manera quasi indefinida un terreny per a que construïsques el teu pub. un negoci perfecte sense cap risc per a tu però amb el que fas a rebre tots els beneficis.

Increïble? No, per molt estrany que sone, esta és la situació de privilegi en la que viuen els centres educatius concertats valencians. A l'injusta situació que compartixen amb els centres de la resta de l'estat se suma l'última ocurrència popular dels Centres d'Iniciativa Social. D'estos centres hi han dos que m'afecten especialment. El primer és el que es va a construir al barri de Patraix de la ciutat de València, just al costat del centre on treballe i del solar que després de sis anys encara manté el cartell que posà la conselleria d'educació anunciant la imminent construcció d'un nou institut públic. L'altre és el que es vol construir a Torrent. A esta localitat hi han quatre centres públics i uns quants concertats (Maria Auxiliadora, Monte-Sión, etc) un els quals està controlat per Fasta, una fundació ultracatòlica argentina que ha rebut denúncies per adoctrinament dels seus alumnes.

Per a denunciar esta situació la plataforma per l'ensenyament públic de Torrent ha encetat una campanya de recollida de signatures tant virtual com reial. A més el divendres sis a les sis de la vesprada hi ha convocada una manifestació per a entregar a l'ajuntament les signatures replegades en contra de la cessió de terrenys públics ja que és il.legal, innecessària i malbarata els recursos públics d'un ajuntament endeutat (som els noranta-quatre de tot l'estat amb la gens menyspreable quantitat de més de quaranta-tres milions d'euros) que ja va cedir terrenys públics a l'Universitat Católica de Valencia a canvi de res.


Jo ja he signat de manera física, però si vos interessa el tema i no podeu vindre a Torrent, ací teniu l'enllaç per a fer-ho.






.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada