dimecres, 3 d’abril del 2013

No signeu en el nostre nom

Ja ho han fet. Este matí, davant de centenars d'interins que ens hem congregat dins del recinte de la conselleria d'educació, els sindicats UGT, CCOO, ANPE i CSIF han signat de manera vergonyosa el que els han posat per davant, sense pensar en les milers de persones que es poden quedar a l'atur, ni en la nul·la capacitat de pressió que els queda per a les pròximes negociacions ni en els poquets principis que hagen tingut alguna vegada. L'únic sindicat que ha mantingut la dignitat és l'STEPV a qui els he d'agrair el seu compromís i lluita per molt que no estiga d'acord amb la seua visió política.

Dic tot açò perquè la proposta de conselleria era inassumible. Començant perquè de manera unilateral
decidiren trencar un acord signat per ells mateixos l'any 2010 i que estava vigent fins al 2015. A més a més, ho feren sense cap criteri pedagògic, simplement amb l'ànim de revenja davant dels professors que l'any passat criticaren les seues retallades i férem vaga, amb la clara intenció política de desfer-se de nosaltres i de pas estalviar-se alguns diners. També, no cal oblidar-ho volien empitjorar encara més les condicions de treball d'un sector, els dels docents interins, que es veuen obligats a traslladar el seu domicili tots els anys a molts quilòmetres de sa casa, moltes vegades d'un dia cap a un altre, pel privilegi de poder treballar. 

A més, per a justificar la seua actitud davant de l'opinió pública es dedicà a insultar-nos dient que perjudicàvem a una generació d'alumnes per defensar el nostre dret a treballar i el dels nostres alumnes a rebre una educació en condicions, per a empitjorar dramàticament la qualitat de l'educació augmentant ràtios o fent que les baixes de maternitat es cobriren amb més de vint dies de retard . Continua mentint quan digué que no anaven a acomiadar ningú , però resulta que jo tenia signat un contracte fins al 31 d'agost i em tirà al carrer el 30 de juny després de quatre anys ininterromputs treballant. Va seguir dient que hi ha 3.300 interins amb bones notes sense treballar per culpa nostra quan realment si no treballen és perquè ha eliminat més de cinc mil places de docents l'últim any. I ha acabat burlant-se de tots nosaltres, de l'educació i de tota la societat demanant més diàleg i menys manifestacions quan ella és la que no coneix el diàleg ja que amenaçà als sindicats amb aprovar per decret el primer esborrany si no acceptaven el segon, per a continuació alçar-se de la taula al vore la negativa unànime de tots els sindicats.

Hui els quatre sindicats signants han acceptat un acord que encara que millora la situació dels interins més veterans i ens dóna un any més de marge continua posant el treball de més de 3.000 professionals formats i perfectament competents a l'aleatorietat d'unes oposicions amb poques places. A més a més, alguns d'ells com CCOO i ANPE vanagloriant-se de l'acord signat i en el cas dels primers dient que ha sigut gràcies a la pressió sindical de les últimes setmanes, pressió que en cap cas han efectuat ells. 

Però sobretot els quatre sindicats han signat hui la seua sentència de mort, tant per part dels treballadors que ja sabem que no podem confiar en que defenguen els nostres drets mai més com sobretot per part de la conselleria que ha jugat amb ells i ha comprovat que podrà imposar el que vulga, ja que este acord i els següents són paper mullat que pot trencar quan vulga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada