dimecres, 29 de gener del 2014

Menys mal que tancaren RTVV!!!

Gràcies al nostre benvolgut conseller José Císcar ens quedàrem tranquils. Sí, vam perdre la nostra radiotelevisió pública, la única que emetia encara que fóra només en part en la nostra llengua, però com va dir ell, la tancaven per a no haver de fer el mateix amb hospitals o escoles. El problema és que els nostres governants han demostrat tantes vegades que no tenen paraula ni principis que ningú s'ho va creure.

I la prova la tenim ací. Esta setmana la comunitat educativa del col·legi d'educació infantil i primària Ciudad de Oviedo de Torrevella ha iniciat les movilitzacions per evitar el tancament del centre. L'excusa oficial de que van portar-los a un centre sense barracons no és vàlida ja que conselleria va crear este centre fa set anys en barracons amb la promesa de fer-lo de veritat posteriorment (tenen un solar assignat i tot), no d'eliminar-ho i a més,  les catorze unitats actuals van a convertir-se en només nou després del trasllat.

Per desgràcia no és l'únic cas. Segons l'arranjament escolar preparat per la conselleria d'educació també desapareixen el CEIP nº 5 del Campello, el Seráfico d'Elda i l'EI Maestro Gratiniano Bache de Torrevella. A més en localitats de poca població com Almedíxer, Ludiente, Castielfabib, Millars i Dosaigües també es tanquen les seues unitats motiu pel que els seus alumnes hauran de desplaçar-se tots els dies a un altra localitat amb els inconvenients que això comporta.

Però a més com es pot vore al document, es produïx una eliminació general d'unitats en la majoria dels centres. En concret 151 unitats en valencià i unes quantes més també en castellà. I açò només en infantil i primària ja que porten quatre o cinc anys de retallades en secundària.

El que està clar és que Císcar no sabia com justificar el tancament de RTVV i va buscar una excusa per molt absurda que fóra , però el problema és que quan el PP parla d'educació passa a convertir les excuses en cíniques o més be un insult per a tots els valencians.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada