dimarts, 10 de desembre del 2013

És que ací ja val tot?


És el que es pregunta el nostre benvolgut Serafín Castellano, conseller de governació i justícia de la generalitat. I ho fa al respecte de la polèmica creada al voltant dels crits amb que els xiquets d'una escola de Xàtiva exigien al president Fabra la tornada de Canal9. Està clar que no és ètic manipular a xiquets menors d'edat per a obtenir rèdits polítics, però no crec que siga el PP, amb la seua doble moral com ens ensenya la paella rusa el que més es puga queixar. Primer perquè no se sap si els xiquets cantaren de motu proprio, imitant el que sentien al carrer o els aleccionà algun mestre, opció esta darrera que ha sigut presa com a veritat absoluta pel PP i que els ha fet obrir un expedient a l'escola on va succeir  tot el mateix dia dels fets quan a NNGG li va costar tres setmanes començar a investigar les fotos amb salutacions feixistes de membres del PP de la mateixa Xàtiva.

I la veritat és que no hi ha ningú més indicat per a preguntar-se si ja val tot al panorama polític valencià per tal de guanyar, més be mantindre, un parell de vots. Serafín Castellano va esdevindre en un dels principals actors del tancament de RTVV; participant en l'històric debat emés a C9 el dia després que Fabra prenguera la meditada decisió del tancament on participaren representants de tots els partits polítics presents a les Corts Valencianes. Enviant a la policia autonòmica valenciana, de la que n'és el màxim responsable com a conseller de governació, a fer efectiu el cessament d'emissions. I també participant al programa de la Sexta Columna sobre les televisions autonòmiques. No s'ha de negar que al contrari que Fabra Castellano ha donat la cara. El problema, és que de tant de donar la cara al final te la poden acabar partint. Sobretot si et dediques a mentir en antena.



Al citat programa de la Sexta Serafín Castellano va dir textualment que "Yo nunca he oído ni a profesionales ni a trabajadores decir que haya habido una manipulación como se está oyendo ahora". Així, literalment, ningú s'ha queixat mai. El problema que té el senyor Castellano és que no és veritat. Com és molt fàcil de comprovar si és fa una simple cerca (posant denuncias manipulacion rtvv al google hi han molts resultats. Començant pel surrealista episodi de la queixa del vieportaveu del PP a les Corts Rafael Maluenda per manipulació de RTVV en contra del seu partit fins a nombroses queixes de partits polítics, associacions i treballadors. Entre elles les de Julià Alvaro ex-treballador de RTVV, acomiadat a l'ERO nul i membre del comitè de redacció de la casa.

El que ja no és problema seu sinó que comença a ser nostre, els ciutadans que li paguem el sou, és que tampoc és veritat que ell no ho haja sentit mai. Els dies 23 de febrer, 2 i 3 de març de 1999 es va celebrar una Comissió de control de l'actuació de RTVV i societats que en depenen a les corts valencianes de la que ha quedat constància institucional amb el pdf que acabe d'enllaçar. A eixa comissió es va tractar la manipulació de RTVV i les queixes dels seus treballadors al respecte, però a més el portaveu del PP fou ni més ni menys que el mateix Serafín Castellano com es pot comprovar a la pàgina 2 del document de les corts que he enllaçat:

No ha sentit mai cap queixa però estava a les Corts el dia que anaren a queixar-se

A eixa comissió Julià Álvaro va dir coses com en la nostra impressió el debat polític és defuig per tal d'evitar que es puguen escoltar veus crítiques contra el govern de la Generalitat, el govern d'Eduardo Zaplana. El que es fa en els nostres informatius és donar una gran presència al president Zaplana, situant-lo sempre en les seues aparicions en allò que podríem dir "activitat institucional".

També de cada cent notícies que es donen als nostres informatius només una es refereix a temes polítics de la Comunitat Valenciana i dins d'estes notícies només en una de cada cinc es pot escoltar una declaració en contra de la gestió del govern de la Generalitat.

O el passat mes de setembre, per exemple, el president Zaplana va eixir en els informatius de C9 un total de cinquanta-cinc vegades, mentre que tota la resta de líders parlamentaris de l'oposició, sumant fins i tot el president de les Corts, el senyor Héctor Villalba, en van eixir només onze.


N'hi han exemples a cabassos. Però el que fa més greu encara l'actitud del senyor Castellano és que fou ell mateix qui contestà a Julià Álvaro com es pot comprovar fàcilment a la pàgina 36 del diari de sessions:


Si no ha sentit cap queixa com pot contestar al representant que anà a presentar-les?


Així, que en el fons el senyor Castellano té raó en preguntar-se si ací ja val tot. En vista de la seua manera de ser, pareix que sí, que no passa res per mentir a una pregunta directa d'un periodista si així s'aconsegueixen mantindre quatre vots i aparentar durant uns segons davant del seu electorat no ser un miserable manipulador que es pensa que els seus votants són tan simples com ell que es pensen que l'hemeroteca no va a demostrar totes les seues mentires.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada