diumenge, 29 de juliol del 2012

Estem al carrer


Be, ja s'ha confirmat la desfeta. Conselleria publicà el divendres la llista provisional deles places adjudicades per al curs que ve i com es preveia la retallada ha sigut brutal. Després de quatre anys consecutius amb vacant m'he quedat a setanta places d'obtindre'n una sent l'interí número noranta-nou. Açò significa que com l'any passat vaig obtindre la penúltima vacant només este curs hi han setanta professors menys. Però com les retallades s'estan produint des de fa dos cursos el número de places que ha eliminat és de vora el doble. Estic parlant només de l'especialitat d'informàtica que no ha sigut de les pitjors parades ja que altres especialitats com valencià (la retallada ha sigut de cent cinquanta professors només enguany), castellà o matemàtiques ja patiren una gran retallada fa dos cursos amb l'eliminació dels reforços, desdobles i compensatòries. Segonsels sindicats enguany s'han eliminat 2.208 places a l'ensenyamentpúblic valencià i un total de 4.630 durant els tres últims cursos. La cosa és tan forta que per primera vegada hi han funcionaris de carrera que s'han quedat sense plaça.

I vull que quede clar que he dit ensenyament públic, ja que als centres concertats no s'ha eliminat ni un plaça, ja que tots els centres continuen amb els seus concerts obtinguen o no bons resultats i complisquen o no les lleis educatives. Que eixa es la part més clara d'esta situació, les retallades afecten només al sector públic, al privat sostingut amb fons públics no. La seua jornada lectiva no ha augmentat (és veritat que és més llarga que la nostra) però tampoc han tancat grups per l'augment de ràtio d'alumnes, de tal manera que abans un centre concertat amb cinc unitats d'ESO tenia cent vint-i-cinc alumnes per curs i ara en te cent-cinquanta, mentre que a un centre públic continua tenint els mateixos alumnes però amb un grup menys. És una vergonya que es retalle en els servicis públics, però no en els privats sostinguts amb fons públics. Al cap i a la fi, les famoses mamandurrias d'Esperanza Aguirre són estes, professors contractats per empreses privades, amb interessos privats (amiguismes, adoctrinament dels alumnes...) però pagats amb diners públics. Em fan gràcia tots els teòrics de l'ultra-liberalisme que engreixen les files del PP i omplin d'opinions els debats unicordes de la TDT. Estan contínuament parlant de les meravelles del sector privat oposant-lo a l'ineficient sector públic ple de vagos que es passen el dia prenent café , però alhora són incapaços de concebre un autèntic sector privat, que no depenga de l'administració, perquè en el fons el que volen és fer negoci amb la privatització dels servicis bàsics i obtindre beneficis de tota la població no només de qui s'ho puguen pagar.

S'han acabat els eufemismes, la cosa està fotuda. La consellera d'Educació digué que no anaven a acomiadar a ningú en educació i evidentment és mentira. Tècnicament el que ens han fet es no renovar un contracte anual, però hi han professors que portaven deu cursos seguint treballant que s'han quedat sense plaça i això per molt que ho vulguen disfressar es un acomiadament. El dilluns a les onze i mitja hi ha una concentració a les portes de conselleria com a protesta per esta retallada. Ens vorem allí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada