divendres, 18 de maig del 2012

Sobre la vaga


Be, jo crec que després dels dos dies de vaga ja és moment de fer una reflexió. El dimarts el seguiment ha sigut al voltant d'un 35% amb més incidència a la província d'Alacant amb un 42% ja que és la que més interins concentra. Això si, per a la conselleria el seguiment ha sigut menor ja que parteix d'unes dades diferents incloent al professorat de baixa, permís, excedència, etc. A més a més te la cara dura d'incloure al professorat dels centres concertats que no estaven convocats a la vaga, per tant ha aconseguit mostrar en públic unes dades del 10% de seguiment. La segona jornada de vaga ha tingut una participació inferior, en concret del 25%. Estes dades no són molt elevades, per ni de lluny significa que els professors estiguen d'acord amb les retallades (tela amb el titular i això que es supossa que és un periòdic amb una línia editorial contrària al PP)  ja que hi han alguns motius per a no fer vaga tot i que estigues en contra de les retallades.

Jo he fet vaga els dos dies, però per la meua situació personal no he tingut contacte amb els meus companys i no se encara quina valoració en fan. El dimecres la meua filla tenia la revisió del primer mes de vida, motiu pel qual el dimarts torní a València A més a més, hui divendres tenia cita amb el traumatòleg per uns problemes de genoll que vinc arrossegant des de desembre, per tant fins al dilluns no tornaré al meu centre. Per la revisió de la meua filla no puguí anar a la manifestació de dimecres, la més multitudinària, això si, a la del dijous aní amb un company de l'any passat. Ell em va transmetre el que ja m'imaginava, no només que el seguiment a la província de València no havia sigut molt alt ja que no és el mateix un decret que et lleva una part del sou i empitjora les teues condicions de treball que si eixe decret a més et deixa al carrer, sinó que molts professors no havien fet vaga perquè pensaven que no anava a servir per a res. Si, crec que el proces de demonització del professorat per part del PP ha calat inclús entre els professors i hi han molts que pensen que en el fons són uns privilegiats per tindre treball. A més els sindicats tal vegada començaren massa fort , convocant sis dies de vaga i ara han anat reculant. Començaren canviant la vaga del dijous vint-i-quatre per a fer-la coincidir amb l'estatal del dimarts vint-i-dos i ara ja comencen a dir que els dies trenta i trenta-u es farà vaga segons el que diguen les assemblees comarcals. També és veritat que el fet que les retallades siguen part d'un decret del ministeri i no de conselleria com abans li ha restat força a estos dies de vaga ja que ara tota la força s'ha de concentrar el pròxim dimarts.

Jo també crec que no aconseguirem canviar res, però al menys ho hem d'intentar, tant per la nostra dignitat com pel futur de la nostra joventut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada